Ste kupili nova očala na recept in vas zdaj boli glava? Doživljate obremenitev oči? Ali vam zlahka padajo z glave? Naročanje drugega modela ni vedno rešitev. Najprej poskusite s temi priporočili naših optometristov.

Oči se navajajo na nove dioptrije 1 teden


Če ste prešli na drugačne leče ali indeks, morate počakati nekaj dni, da se "preklopi tudi v vaši glavi". V prvih dneh je normalno, da čutite glavoboljo in obremenitev oči, solzenje ali celo popačen vid (na primer, kvadrat lahko vidite kot diamant). Če imate astigmatizem, imate morda celo občutek, kot da se tla dvigajo, ko se vzpenjate po stopnicah. Za razvoj navade potrebujete približno 1 teden, za multifokalne (progresivne) leče pa celo do 2 tedna. Naši optometristi priporočajo upoštevanje teh smernic:

- Ne začnite nositi novih očal do naslednjega jutra - tako se bodo vaše oči zbudile v novem okolju in se lažje prilagodile.
- Nova očala nosite čim več in jih NIKOLI ne zamenjajte s starimi. Izogibajte se zamenjavi novih očal s starimi med dnevom, saj lahko zmedete tako oči kot možgane.
- Začnite z nošenjem novih očal doma in idealno čez vikend, ko ne morate delati 8 ur pred računalnikom. Čeprav imate zaščito pred modro svetlobo, bodo vaše oči bolj obremenjene s fokusiranjem med branjem, vožnjo itd.
- Za multifokalne (progresivne) leče poskusite gledati na razdalje kot tudi na blizu. Sedite na kavču in izmenično poskusite gledati knjigo in televizijo, da najdete pravi kot. Če se vaše težave nadaljujejo teden dni, se takoj obrnite na svojega očesnega zdravnika ali optometrista.

Prilagodite blazinice za nos obliki in velikosti vašega nosu

Če nova očala ne ustrezajo vašemu nosu, prilagodite razdaljo blazinic za nos. Blazinico za nos prijemajte med palcem in kazalcem, nežno jo upognite in jih preizkusite pred ogledalom. Blazinica za nos mora udobno sedeti na nosu. Če izgleda poševno, jih odložite in ponovite postopek. Izogibajte se upogibanju blazinic za nos tako, da okvir očal potiskate proti nosu, medtem ko so očala na vašem obrazu. To je res nežna prilagoditev in morate biti potrpežljivi.

Állítsd be az orrpárnákat az orrod alakjához és méretéhez

Ogrevajte padajoča očala s sušilnikom za lase in upognite konice ročajev

Če nova očala ne držijo na vaši glavi, prilagodite konice ročajev za ušesi. Preden izvajate kakršen koli pritisk na očala, jih segrejte s sušilnikom za lase, da ne počijo. Sušilnik za lase usmerite stran od leč, ki bi jih lahko poškodoval topel zrak. Za začetek bo potrebno strani segreti 30 sekund, če so še vedno trde, jih lahko segrejete več. Izogibajte se uporabi odprtega plamena (vžigalniki, sveče), ki bi lahko poškodoval površino in barvo očal.

Če ste upoštevali vsa priporočila in očala še vedno ne ustrezajo, se vam sploh ni treba skrbeti. Pri eyerim imate 30-dnevno garancijo za vračilo brez vprašanj. Vemo, kako to gre, in vi ste tisti, ki odloča.