Prava očala lahko v trenutku spremenijo celotno obleko. Toda katera izbrati? Od tihega razkošja do trajnosti – poglejmo skupaj, kateri trendi na področju očal bodo leta 2024 prevladovali na ulicah in modnih revijah!

Quiet Luxury

Kombinacija kakovosti, sloga, minimalizma in prefinjen elegance je opredelila trend quiet luxury (ali “tihega razkošja"). V letu 2024 je ta filozofija več kot le trend; je izraz samozavesti in prefinjenosti brez potrebe po kričanju za pozornost. Predstavljajte si očala s čistimi linijami in zadržanimi podrobnostmi, ki dopolnjujejo vsako obleko, ne da bi v njej prevladovala. Tiho razkošje je kot nalašč za vse, ki imajo raje kakovost in eleganco kot kričeče izražanje. Zvezdniki, kot sta Emma Watson in Timothée Chalamet, dokazujejo, kako elegantno je mogoče nositi "tiho razkošje".


Trend 2024: Quiet Luxury eyerim blog
_jasna_vale


Trens 2024: Quiet Luxury eyerim blog
antonelanovakovic


Mob Wife

Na nasprotnem koncu spektra od tihega razkošja je estetika mob wife – poseben slog, ki črpa navdih iz razkošja in bogastva mafijskih žena. V njem najdemo velike krznene plašče, zlate dodatke, živalske potiske in debela črna očala z zlatimi poudarki. Ta slog je namenjen vsem, ki se ne bojijo pokazati svoje samozavesti in imajo raje drzne kose. Zvezdnici, kot sta Lady Gaga in Miley Cyrus, sta primera, kako ta trend uresničiti z nepogrešljivim šarmom.

Trends 2024: Mob Wife eyerim blog
tresnickova


Trends 2024: Mob Wife eyerim blog
nikola_uhlirova


Zabava vedno in povsod

V vsakdanje obleke vnesite val energije in živahno vzdušje rave kulture. Očala v drznih barvah, nekonvencionalnih oblikah in eksperimentalnih dizajnih so popolna spremljava. To je jasen poziv, da življenja ne smete jemati preveč resno in si vsak dan privoščite malce zabave. Ikone tega sloga sta zvezdnici, kot sta Billie Eilish in Rihanna, ki dokazujeta, da se zabava res nikoli ne konča.


 Trends 2024: Party everywhere and always eyerim blog
milanalavv


Trends 2024: Party everywhere and always eyerim blog
ninakolarofficial


Office Siren

Gisele Bündchen v filmu Hudičevka v Pradi? Bella Hadid? Zendaya? To so ikonične predstavnice sloga Office Siren – estetike, ki črpa navdih iz konca 90-ih let, ki združuje delovni šik s prefinjenim odmerkom retro pridiha. Prevelike jopiče, srajce in kravate fantastično dopolnjujejo drobna očala s tankimi okvirji. Ta trend je primeren za sodobne ženske, ki želijo izraziti svoj edinstven slog in hkrati ohraniti profesionalen videz.


 Trends 2024: Office Siren eyerim blog


Trends 2024: Office Siren eyerim blog
dollieta 


Trajnost

V letu 2024 trajnost ni postala le modno izražanje, temveč tudi nujnost za prihodnost vseh nas. V skladu z vse večjim povpraševanjem po bolj zelenih in etičnih izbirah so vse bolj priljubljeni trajnostni okvirji za očala iz recikliranih in biorazgradljivih materialov. Bioacetat in drugi trajnostni materiali predstavljajo prihodnost oblikovanja očal, saj ponujajo slog brez ogrožanja našega planeta. 


Trends 2024: Kohe by eyerim Andrea Black

 
 
Trends 2024: Kohe by eyerim Patricia Black
 

Ne glede na to, ali izberete retro navdih, drzne dodatke, prefinjeno eleganco ali zavezanost trajnosti, na eyerimu boste našli vse najnovejše trende, ki so na voljo vsem. Poiščite navdih tudi vi in izberite očala, ki najbolje izražajo vaš slog (ne le) v letu 2024!