Če se tudi vi neprestano mučite s preklapljanjem med sončnimi in dioptričnimi očali, je čas, da s tem prenehate in si privoščite praktično udobje in stil v enem. Ste že slišali za sončna očala z dioptrijo?

Da, vsi imamo radi sonce, a žal je dokazano, da njegovi žarki škodujejo ne le naši koži, ampak predvsem našemu vidu. V prejšnjem članku smo razpravljali o problemih, ki jih povzroča nezaščita oči pred močnim UV sevanjem - izognite se draženju, pordelosti, solzenju, vnetjem roženice, veznice in mnogim drugim težavam zahvaljujoč praktičnemu pripomočku, ki je stilski in učinkovit - sončna očala z dioptrijo!

Kaj so sončna očala z dioptrijo?

Sončna očala z dioptrijo so v osnovi klasična sončna očala, opremljena z dioptričnimi stekli. Ta očala združujejo korekcijo vida z potrebo po zaščiti oči pred škodljivimi UV žarki. Mnogi ljudje, ki potrebujejo dioptrična očala za vsakodnevno nošenje, si težko predstavljajo, kako bi uživali v poletnem soncu, ne da bi se morali odločiti med ostrim vidom in zaščito oči. Sončna očala z dioptrijo so zato idealna rešitev.

Za koga so sončna očala z dioptrijo primerna?

Odgovor je preprost - sončna očala z dioptrijo so primerna za vse, ki potrebujejo korekcijo vida in hkrati želijo zaščititi svoje oči pred soncem. Ne glede na to, ali ste kratkovidni, daljnovidni ali imate astigmatizem, so dioptrična sončna očala odlična rešitev. Primerna so tudi za ljudi, ki preživijo veliko časa zunaj in želijo zaščititi svoje oči pred dolgoročno škodo zaradi UV sevanja.
 

Prednosti in slabosti dioptričnih sončnih očal

Glavne prednosti dioptričnih sončnih očal so kombinacija ostrega vida in zaščite oči. Ni potrebno neprestano preklapljati med dioptričnimi in sončnimi očali, kar življenje močno olajša. To je še posebej super za ljudi, ki aktivno preživljajo čas zunaj.

Poleg tega lahko izbirate med široko ponudbo stilov in barv, da bodo nova očala natanko po vašem okusu. Na eyerim boste našli širok izbor okvirjev svetovnih znamk, kot tudi naše lastne kolekcije OiO in Kohe by eyerim.

Kar zadeva slabosti, se nekaterim ljudem dioptrična sončna očala zdijo nekoliko dražja naložba v primerjavi s standardnimi očali. Vendar je nasprotno res - namesto dveh parov očal (dioptričnih in sončnih) potrebujete le en par!

In koliko stanejo takšna očala? Na eyerim ponujamo nadgradnjo očal z dioptričnimi sončnimi stekli za 29,90 €

Kako izbrati primerna sončna očala z dioptrijo?

Izbira pravih dioptričnih sončnih očal je lahko zahtevna. Vendar je z našim intuitivnim postopkom na eyerim.si to enostavno! Iz naše široke ponudbe lahko izberete katerikoli dioptrični ali sončni okvir, ki ga nato lahko nadgradite z dioptričnimi sončnimi stekli optičnega giganta EssilorLuxottica.

*Pred nakupom očal z dioptrijo vam priporočamo obisk očesnega zdravnika, da so vaši podatki kar najbolj ažurni. Te informacije lahko nato vnesete/uploadate v naš spletni obrazec ob nakupu očal.

Sončna očala z dioptrijo so praktična in stilna rešitev za vsakogar, ki želi oster vid in hkrati 100 % zaščito pred soncem. Zaslužite si vse v enem - udobje, zaščito in stil. Zato ne odlašajte, kliknite na eyerim.si in odkrijte možnosti, ki vam jih ponujajo dioptrična sončna očala!