Industrija očal na spletu je nedavno doživela množičen preboj in nakup očal na spletu še nikoli ni bil lažji. Skrivnost izbire popolnoma prilegajočega para očal je preprosta: poznajte svojo velikost. Seveda razumemo, da je brezhibno prileganje bistveno, a hkrati tudi zahtevno. Sestavili smo ta vodič za velikost, ki bi lahko odgovoril na vsa vprašanja, ki ste jih do zdaj iskali na spletu. Poglejmo vse o popolni velikosti, dimenzijah okvirja in nasvetih za merjenje.

Kako izbrati pravi okvir

V primeru očal na recept, kot tudi sončnih očal, je treba razumeti več dimenzij okvirjev, ki so pomembne pri izbiri velikosti. Kateri so ti?

  

Širina leče je horizontalni premer leče na njeni najširši točki, ki jo optometristi običajno imenujejo 'velikost oči'.

Višina leče meri lečo navpično na njeni najvišji točki in se pogosto definira kot 'standardna'. Kljub nesrečnemu dejstvu, da imajo različne znamke različne definicije 'standardne' višine, je ta običajno okoli 32-38 milimetrov.

Širina mostu horizontalno meri del nad nosom med lečami, ki običajno znaša od 14 do 24 milimetrov.

Dolžina stranic meri stranico od tečaja na sprednji strani do konca stranice za ušesom, vključno z ovinkom. Običajno se uvršča med enega od treh standardov - 135, 140 ali 145 milimetrov.

Kako najti popolno velikost?

Namig #1: Preverite velikost vašega trenutnega okvirja


Pred igro ste, če že imate par očal doma. Če pogledate znotraj svojih očal, boste v večini primerov našli serijo številk, ki označujejo velikost vašega okvirja in izgleda takole: 52 [] 22 145. Vsak par očal je drugačen in informacije o velikosti se lahko nahajajo na različnih mestih - običajno na notranji strani stranice, mostu ali ušesnem delu. Kaj pomenijo te številke? Zelo preprosto. Če so številke 52 22 145, so dimenzije vašega okvirja:

• 52 mm širina leče
• 22 mm širina mostu
• 145 mm dolžina stranice

Ko preverite te dimenzije, jih primerjajte z dimenzijami očal, ki ste jih pravkar izbrali. Če so podobne, nadaljujte! To bi moralo biti pravo prileganje za vas.

Namig #2: Izmerite svoj trenutni okvir


Če številke niso natisnjene na vaših okvirjih, to ni konec sveta. Tu pride trenutek, ko pokažete svoje ročne spretnosti! Zdaj, ko ste že izvedeli, katere dimenzije morate poznati, da določite velikost okvirja, jih lahko enostavno izmerite z milimetrskim ravnilom ali trakom za merjenje tkanin. Današnja dejavnost "naredi sam" je končana in spet ste korak bližje popolnemu prileganju vaših novih očal.

Namig #3: Uporabite kreditno kartico

Ne šalimo se. Širina kreditne kartice je približno enaka širini standardne velikosti leče (ki se opredeljuje tudi kot 'M' ali 'srednje velika') in je lahko popolno orodje, ki vam bo pomagalo v tej situaciji.

  

Vzamite kreditno kartico, postavite se pred ogledalo, postavite en rob kartice na sredino nosu in opazujte mesto, kjer se konča drugi rob. Če se kartica konča na koncu vašega očesa, izberite standardno velikost (M). Če se razteza onkraj konca vašega očesa, potem je vaša velikost majhna (S). Če kartica na drugi strani niti ne doseže konca vašega očesa, je vaša velikost velika (L). To je to. Hitro in enostavno.

Namig #4: Uporabite naš Virtualni preizkus


Poleg merjenja očal poskusite uporabiti naš Virtualni preizkus. Vsak od nas ima drugačen obraz glede na velikost, obliko ali druge značilnosti. Čarobno ogledalo je odličen način, da vidite, kako bodo očala izgledala in se prilegala vam. Lahko preizkusite tisoče oblik, barv, tipov in znamk, dokler ne najdete popolnega - vse to iz udobja svojega doma. Očarani nad najnovejšimi tehnologijami, kot smo mi, moramo priznati, da ta merjenja še vedno niso natančna in vam priporočamo, da upoštevate odstopanje 2-3 milimetre, ko uporabljate kakršna koli virtualna orodja za preizkus.

STE VEDELI...?


• Veliko očal je univerzalne velikosti, zato se prilegajo večini ljudi, prav tako kot očala na recept iz naše lastne kolekcije OiO by eyerim ali Kohe by eyerim.
• Za veliko večino ljudi je standardna velikost (M) prava.
• Veliko znamk vedno proizvaja svoja očala na recept in sončna očala samo v standardni velikosti. Večje / manjše velikosti proizvajajo le v primeru najbolje prodajanih modelov.

Torej, kaj je prava velikost? Eno vprašanje in toliko različnih načinov, kako odgovoriti. Preverite svoje trenutne okvirje, preizkusite svoje spretnosti "naredi sam", vzemite kreditno kartico iz denarnice ali vklopite spletno kamero in uporabite naš Virtualni preizkus. Nikoli več ne boste kupili slabo prilegajočih se očal! Prebrskajte našo spletno trgovino eyerim in si poiščite popoln par!