Nakupovalna vrečka (0)

V košarici nimate nobenega izdelka.
Če želite ustvariti naročilo, morate najprej izbrati nekaj izdelkov.
  • E-trgovina
  • Info
  • Račun
 

Korekcijske leče na eyerimu:
Katere so najboljše za vas?

Objavljeno 5.10.2022, 5 minut branja

 
 

Več kot 500.000 kupcev že uživa v boljšem vidu z našimi korekcijskimi očali, ki vsebujejo prvovrstne leče, ustvarjene v sodelovanju s podjetjem EssilorLuxottica – vodilnim evropskim proizvajalcem korekcijskih leč.

Francosko podjetje Essilor ima 160-letno tradicijo, v kateri so sodelovali pri pomembnem tehnološkem napredku na področju očesne optike. Podjetje upravlja tri inovacijske in tehnološke centre ter sodeluje z mednarodno mrežo javnih in zasebnih raziskovalnih ustanov, z namenom razvijanja boljših rešitev za potrebe vida vseh, ne glede na to, kje živijo ali njihov dohodek. Več o podjetju EssilorLuxottica najdete tukaj.

Essilor

Francosko podjetje Essilor Group ima 160-letno tradicijo, v kateri so sodelovali pri pomembnem tehnološkem napredku na področju očesne optike.

Z naročilom korekcijskih očal z lečami pri podjetju EssilorLuxottica ste lahko prepričani, da boste dobili kombinacijo več dodatnih tehnologij, ki popravijo vaš vid, zaščitijo vaše oči in izboljšajo ostrino vida.

Toda kako izbrati očala, da bodo optimalno prilagojena vsem vašim potrebam? Katera vrsta je najboljša za vas in katere nadgradnje potrebujete?

 

Vrste leč

Kako bi vam nova očala morala pomagati?

Bolje videti v daljavo

Bolje videti v daljavo

Bolje videti v daljavo – V tem primeru potrebujete očala za daljavo, ki popravijo kratkovidnost (miopijo), torej stanje, ko bližnje predmete vidite brez težav, tisti bolj oddaljeni pa so zamegljeni. Na zdravniškem receptu je takšno stanje označeno z znakom minus (-), take leče pa imenujemo »minus leče« ali pogovorno »minusi«.

Bolje videti v daljavo
Bolje videti od blizu

Bolje videti od blizu

Bolje videti od blizu – V tem primeru potrebujete očala za bližino, ki popravijo daljnovidnost (hiperopijo), torej stanje, ko večino predmetov vidite zamegljeno, ne glede na njihovo oddaljenost. Na zdravniškem receptu je takšno stanje označeno z znakom plus (+), take leče pa imenujemo »plus leče« ali pogovorno »plusi«.

Bolje videti od blizu
Bolje videti od blizu in daleč

Bolje videti od blizu in daleč

Bolje videti od blizu in daleč – V tem primeru potrebujete multifokalna ali večžariščna očala, ki odpravijo obe težavi – kratkovidnost (miopijo) in daljnovidnost (hiperopijo). Njihova nesporna prednost je, da vam ni treba menjati več parov očal.

Bolje videti od blizu in daleč
Bolje videti od blizu in daleč

Poskrbite za digitalno udobje

Poskrbite za digitalno udobje – Posebne leče Eyezen® vsebujejo napreden sistem za filtriranje škodljive modre svetlobe z digitalnih zaslonov, kar bistveno zmanjša utrujenost vida in druge povezane težave (glavobol, zamegljen vid).

Bolje videti od blizu in daleč
Stakla bez dioptrija

Stakla bez dioptrija

Stakla bez dioptrija - Tovrstna očala lahko uporabite tudi kot modni dodatek. Njihova stekla nimajo dioptrije, lahko pa jih izboljšate na primer s filtrom za modro svetlobo.

Stakla bez dioptrija


Izboljšave korekcijskih leč

 

Izboljšave korekcijskih leč

Naj vas ime ne zavede

Naj vas ime ne zavede

Naj vas ime ne zavede – naše klasične leče podjetja EssilorLuxottica so izdelane iz vrhunskih prozornih leč, ki so antirefleksne, odporne na praske, hidrofobne (odporne na vodo) in, kot vsa naša očala, ponujajo 100 % UV zaščito.

Naj vas ime ne zavede
Leče s filtrom za modro svetlobo

Leče s filtrom za modro svetlobo

Leče s filtrom za modro svetlobo imajo poseben antirefleksni premaz, ki blokira do 35 % škodljive modre svetlobe iz vseh digitalnih naprav. Tako zmanjšujejo utrujenost oči, njihovo rdečico, glavobole in težave s spanjem. Te leče zagotavljajo 100 % UV zaščito, so odporne na praske in madeže ter so primerne za vse vrste aktivnosti, kot tudi za vsakodnevno nošenje.

Leče s filtrom za modro svetlobo
Korekcijska sončna očala

Korekcijska sončna očala

Korekcijska sončna očala združujejo sončna očala in korekcijska očala, zato so idealna rešitev 2 v 1. Izberete lahko klasične, polarizirane ali elegantne zrcalne leče.

- Klasične sončne leče – zatemnjene leče podjetja EssilorLuxottica 3. kategorije, ki absorbirajo 83 % svetlobe za optimalno zaščito pred sevanjem ob sončnih dneh. Izberete jih lahko v eni izmed treh barv – zeleni, rjavi ali sivi.

- Polarizirane leče – Najboljša zaščita pred UV sevanjem pod soncem. Polarizirane sončne leče podjetja EssilorLuxottica ponujajo maksimalno udobje ob sončnih dneh, saj blokirajo odseve in bleščanje s površin, kot so voda, cesta, sneg ali armaturna plošča. Idealne so za športne aktivnosti, sprostitev ob vodi ali vožnjo.

- Zrcalne leče – zatemnjene leče podjetja EssilorLuxottica 3. kategorije,, ki absorbirajo 83 % svetlobe za optimalno zaščito pred sevanjem ob sončnih dneh – vendar dobite zrcalni učinek v primerjavi s klasičnimi sončnimi lečami! Naša »zrcala« ponujamo v treh barvah: zlati, srebrni in modri.

Korekcijska sončna očala
Fotokromatske leče

Fotokromatske leče

Fotokromatske leče odpravljajo potrebo po nenehnem menjavanju korekcijskih in sončnih očal. Te samozatemnitvene leče podjetja EssilorLuxottica, ki se prilagajajo svetlobi, so prozorne v zaprtih prostorih, a samodejno potemnijo na soncu. Postopek zatemnitve traja približno 30 sekund, postopek osvetlitve pa približno 5 minut. Te leče so resnično večnamenske – ponujajo tudi 100 % UV zaščito in do 35 % zaščito pred modro svetlobo.

- Standardne fotokromatske leče – Te prilagodljive leče so zasnovane za celodnevno nošenje. V notranjih prostorih so le rahlo obarvane (skoraj prozorne), ob izpostavljenosti UV svetlobi pa potemnijo. Zagotavljajo 100 % zaščito pred UV sevanjem. Na voljo so v dveh barvah: rjavi (poveča kontrast) in sivi (nevtralna, podpira pravilen vid barv).

- Premium fotokromatske leče – Naše najtemnejše fotokromatske leče. Optimalne so za ljudi, ki večino časa preživijo na prostem in hkrati za volanom avtomobila. Te leče ostanejo delno zatemnjene tudi v zaprtih prostorih.

Fotokromatske leče
 
Debelina leč
 

Kakšna je razlika v debelini leč?

Standardne leče

Standardne leče

 
Priporočena velikost dioptrije pa je: +/- 2,00

Poleg 100 % blokiranja UV svetlobnih žarkov so te leče odporne na praske, antirefleksne in hidrofobne. Njihov lomni količnik je 1,5, priporočena največja velikost dioptrije pa je +/- 2,00.

Tanjša (lahke) leče

Tanjša (lahke) leče

 
Priporočena velikost dioptrije pa je: +/- 4,25

V primerjavi z osnovnimi lečami so tanjše in lažje za 25 %. Poleg tega, da blokirajo 100 % UV svetlobnih žarkov, so te leče 7-krat bolj odporne na praske, imajo antirefleksno in hidrofobno plast. Njihov lomni količnik je 1,60, priporočena največja velikost dioptrije pa je +/- 4,25.

Dodatno stanjšane leče

Dodatno stanjšane leče

 
Priporočena velikost dioptrije pa je: od +/- 4,50 do +/- 6,00

V primerjavi z osnovnimi lečami so tanjše in lažje do 40 %. Poleg tega, da blokirajo 100 % UV svetlobnih žarkov, so te leče zelo odporne na praske ter imajo antirefleksno in hidrofobno prevleko. Njihov lomni količnik je 1,67, priporočena največja velikost dioptrije pa je od +/- 4,50 do +/- 6,00.

 

eyerim vision ali premium leče?

Pri vsakem tipu naših leč lahko izbirate med standardno različico v obliki leč eyerim vision in premium različico, imenovano Essilor premium.

eyerim vision so naše kakovostne, standardizirane in cenovno ugodne leče. Računate lahko na antirefleksni sloj in utrjeno površino, ki je odporna na praske in umazanijo.

Essilor premium so po meri izdelane leče, ki vsebujejo površinsko obdelavo Crizal® optičnega giganta EssilorLuxottica. Kombinacija ekskluzivnih tehnologij ščiti vaše leče tako, da so izjemno antirefleksne, odporne na praske, vodo in maščobo. Karkoli počnete, vaše leče vas ne bodo nikoli pustile na cedilu.

 
 

Zakaj so naše korekcijske leče odlične?

Pri nas lahko računate na enako potrjeno kakovost korekcijskih očal, kot jo najdete v klasičnih optikah. Zakaj se torej cene leč tako razlikujejo? V klasični optiki mora cena očal vključevati npr. stroške najema poslovnih prostorov, energije, distributerjev, več zaposlenih itd. Očala kupujemo neposredno od svetovnih znamk , v primeru leč pa sodelujemo s podjetjem EssilorLuxottica, tako da ne potrebujemo posrednikov, zato vam ni treba nič doplačati. Potrjene korekcijske leče celo brusi naš usposobljeni optometrist neposredno v našem lastnem laboratoriju.

 
 
Izberite
Zapri
Izberite