Sonce zunaj, umetna svetloba in sevanje monitorja znotraj. Hitro spreminjajoče se svetlobne razmere so pogosto izziv za vse, ki nosijo korekcijska očala. Toda kjer je težava, EssilorLuxottica prinaša najnovejšo tehnološko rešitev – fotokromne leče Transitions® Light Intelligent Lenses™! Zakaj priporočamo izbiro teh leč?

V prejšnjem članku smo govorili o fotokromnih (samozatemnitvenih) očalih – to so očala, ki spreminjajo barvo leč, odvisno od tega, ali ste izpostavljeni neposredni sončni svetlobi ali se nahajate v notranjosti. To je zagotovo najbolj udoben način za zaščito in korekcijo vida hkrati.

 

Kako delujejo fotokromna očala?

Fotokromna očala se samodejno in hitro zatemnijo. Ko so izpostavljena soncu, fotoreaktivne spojine v lečah reagirajo na ultravijolično sevanje. Ta proces povzroča zatemnitev leč, ščiti oči pred neželenim bleščanjem in škodljivimi učinki UV sevanja. Ko se svetlobne razmere zmanjšajo, kot je to primer, ko vstopite v sobo, se leče postopoma vrnejo v svoje prvotno prozorno stanje. Proces zatemnitve traja približno 30 sekund, medtem ko povratek v prozorno stanje traja približno 5 minut.

Na trgu je na voljo veliko fotokromnih očal, toda vedno vam želimo ponuditi le najboljše. Zato so v naši ponudbi na eyerim na voljo fotokromne leče Transitions® Light Intelligent Lenses™ globalnega optičnega giganta EssilorLuxottica. Zakaj so te leče posebne? Poglejmo.

 

1) Transitions Signature GEN 8®

Ta prilagodljiva očala osme generacije so namenjena vsakodnevni uporabi. Znotraj so prozorna, vendar se začnejo temniti, ko so izpostavljena UV svetlobi. Zagotavljajo 100 % zaščito pred UV sevanjem in so na voljo v dveh barvah: rjavi (za povečanje kontrasta) in sivi (nevtralna, za pravilno prepoznavanje barv).

 

2) Transitions XTRActive®

Če ste posebej občutljivi na svetlobo ali ste pogosto izpostavljeni intenzivni svetlobi, so nova očala Transitions XTRActive® zasnovana za vas. To so najtemnejša fotokromna očala z dodatno zaščito pred intenzivno svetlobo, ki so idealne tudi za voznike. Zagotavljajo 100 % zaščito pred UV sevanjem in učinkovito filtrirajo do 34 % škodljive modro-vijolične svetlobe znotraj in do 90 % zunaj. Znotraj očala ostanejo rahlo obarvana, vendar to ne vpliva na kakovost vida. Dobra novica je, da je prehod iz temnega stanja v prozorno stanje 35 % hitrejši kot pri drugih lečah.
 


Študije, ki so bile izvedene med uporabniki očal, so pokazale, da v mnogih situacijah – kot je vožnja, izpostavljenost intenzivni dnevni svetlobi, gledanje zaslonov ali izpostavljenost umetni svetlobi – uporabniki raje izberejo novo generacijo leč Transitions XTRActive.

 

Pogosto zastavljena vprašanja

 

1) V čem se leče Transitions razlikujejo od tradicionalnih prozornih leč?

Tradicionalne prozorne leče učinkovito korigirajo vid, če imate refraktivno napako (kratkovidnost, daljnovidnost, starostno dalekovidnost ali astigmatizem). Leče Transitions pa dodatno zagotovijo, da so vaše oči izpostavljene samo optimalni količini svetlobe v vseh svetlobnih pogojih.

 

2) Ali očala Transitions blokirajo UV sevanje in modro svetlobo?

Leče Transitions blokirajo do 100 % škodljivega UV sevanja, ki lahko poškoduje oči, vključno s sončnimi opeklinami roženice in degeneracijo mrežnice. Uporabne so tudi za filtriranje motečih odsevov svetlobe – zahvaljujoč njihovi sposobnosti, da potemnijo na močni sončni svetlobi, vam omogočajo boljšo vidljivost in zmanjšajo odsev svetlobe od površin kot je voda, sneg, cesta ali drugih površin. To pomeni, da bodo vaše oči manj utrujene in se lahko osredotočite na pomembne dejavnosti.

Filtriranje modre svetlobe z digitalnih naprav je prav tako velika prednost. Transitions Signature GEN 8 filtrirajo do 20 % škodljive modro-vijolične svetlobe v prozornem stanju in do 85 % v zatemnjenem stanju. Transitions XTRActive filtrirajo do 34 % modro-vijolične svetlobe znotraj in do 90 % zunaj.

 

3) Ali lahko dodam leče Transitions kateremu koli okvirju?

Leče Transitions je mogoče prilagoditi kateremu koli okvirju, ki je na voljo v ponudbi eyerim. Tako imate možnost enostavno združiti najsodobnejšo nego za oči s svojim osebnim slogom.

 

4) Ali lahko izberem leče Transitions, če nimam dioptrije?

Dobra novica je, da lahko napredno tehnologijo leč Transitions izkoristite, tudi če ne potrebujete korekcije vida. Pri izbiri očal preprosto izberite možnost »Želim očala brez dioptrije«, v naslednjem koraku pa izberite »Fotokromne leče«.

  • Transitions Signature GEN 8 so idealne za vsakodnevno uporabo in so na voljo v dveh barvah. Ponujajo najboljšo zaščito pred bleščanjem za vaše oči.

  • Transitions XTRActive so idealne za vse, ki veliko časa preživijo na močnem soncu ali v avtomobilu, kjer se aktivirajo in zmanjšajo bleščanje ne glede na to, kam greste.
     

5) Ali potrebujem korekcijska sončna očala, če že imam očala Transitions?

Dodaten par korekcijskih sončnih očal ne škodi, saj so primernejša, če ste dlje časa izpostavljeni soncu, na primer na dopustu. Fotokromna očala z lečami Transitions ne nadomeščajo sončnih očal v celoti, vendar so dodatna možnost, ki olajša prehod med notranjostjo in zunanjostjo.

 

Vas zanimajo edinstvene lastnosti fotokromnih leč Transitions od Essilor? Privoščite si jih na eyerimu!